Hvad er sommerlejr overhovedet?

Som nyt medlem kan det føles uoverskueligt at skulle finde ud af, hvad det vil sige at være på sommerlejr, hvad går det ud på, hvem laver hvad etc. At være på sommerlejr med Gifted Children er for mange sommerens højdepunkt, som man ser frem til med længsel. Man genser venner og legekammerater fra sidste år, der bliver snakket, drukket kaffe og leget for fuld musik.

Sommerlejren er som udgangspunkt en campingferie, hvor der er mulighed for at være sammen med en masse andre børn og voksne fra foreningen. Som på enhver anden campingferie er det derfor jer selv som familie/privatpersoner, der skal stå for indkvartering/booke plads på campingpladsen, forplejning, pasning af jeres børn, transport frem og tilbage m.m.

Deltagerne arrangerer hvert år et væld af aktiviteter på lejren; alt fra foredrag om kvantefysik, til perlepladeaktiviteter, vinsmagning, afskedsfester, videoaften, stand-up comedy med vores ambassadører, hygge-pyjamasparty, pandekagebagning, rollespilsværksteder etc. etc. Sommerlejren bæres udelukkende af frivillige kræfter og bliver derfor en smule anderledes hvert år, og den bliver altid kun så god, som det arbejde, vi selv lægger i den.

Mangfoldigheden er stor, og kun fantasien sætter grænsen. Det kan være helt uoverskueligt for en ny familie at forholde sig til det store aktivitetsudbud. Aktiviteterne er et dejligt krydderi på sommerlejren, og vi ville ikke være dem foruden – men det bedste råd, vi kan give, er faktisk at man skal lade være med at booke sig op hele ugen, uanset at der er meget, der frister! Det, som mange kommer hjem fra sommerlejren med, er nemlig, at det var alt det ikke-planlagte, der var det hele værd. Det var samværet i fællesområdet med de andre forældre, de impulsive rollespilskampe eller legen på legepladsen, fundet af en ny bedsteven eller -veninde, de mange aha-oplevelser som voksen og en fornemmelse af at være ”hjemme”.

For mange familier skal der jo også være tid til at prøve tingene på campingpladsen, en tur i svømmehallen, på minigolfbanen etc.

Der er børn i alle aldre på lejren, så alle kan være med, selvom lejren naturligt bliver forskellig afhængig af, om man har bittesmå børn med eller store teenagere.

Sommerlejren er en mulighed for at være sammen med en masse andre i foreningen i længere tid under hyggelige og uformelle rammer. Det er imidlertid helt op til den enkelte, hvor aktiv og social man har lyst til at være på sommerlejren. Der er ingen krav om, at man absolut skal være sammen med andre medlemmer hele ugen; men der er derimod masser af muligheder for at opsøge samvær med andre GC’ere, hvis man ønsker det. Dette gælder både for børn og voksne.